Cursos

Presentació.

Objectius

Per segon any consecutiu, la Universitat de Lleida impartirà, al Campus Universitari d'Igualada, l'exitós curs 'Peace and the World, Today' - 'La Pau i el Món, Avui'. La unificació dels estudis per a la pau amb els estudis globals té la intenció de donar un marc als estudis per a la pau en el sentit següent:

APE68129c_882_Anti_Vietnam_demonstrators_at_th

1. Estudiem Pau i Filosofia
de la Pau i noviolència

- Ens centrem en una nova i jove disciplina que tracta de resoldre problemes d'un món amb creixents desigualtats i injustícies. Amb la Pau, tractem de respondre a preguntes com: Per què existeixen els conflictes armats o no? ¿Com aconseguir paus duradores? Els nostres cursos i les investigacions que desenvolupa la nostra escola posen el seu focus en construir els fonaments per a comprendre i posar en context, és a dir ser capaços de pensar i trobar solucions duradores, a temes clau en relació als conflictes i les paus en el món. Els nostres estudiants aprenen, amb el suport de la pau, i la filosofia per a la pau, a desenvolupar anàlisi amb rigor i capacitat crítica, i aplicar aquestes qüestions a aspectes socials relacionats tant amb la política com l'economia, basant els seus raonaments en l'ètica i la justícia social dels estudis i la filosofia per a la pau.

2. Estudiem democràcia, política,
i governança internacional

- Los estudios de ciencia política, son una parte importante de nuestra escuela, ya que apoyan estos procesos y casan perfectamente. Los estudiantes penetran en la comprensión del impacto de las instituciones políticas en las sociedades modernas. Esta integración de la política en los estudios para la paz les permite evaluaciones basadas en principios sociales, pacíficos y éticos para definir las elecciones que los sistemas políticos deben realizar regularmente, y explicar como estos procesos pueden cambiar, al igual que examinar conceptos y valores usados en el análisis político de cada sistema concreto.

3. Estudiem Economia
i economia social

Per la seva banda, els estudis econòmics, especialment relacionat amb polítiques macroeconòmiques, economia internacional i economia social, permeten determinar de manera més ètica com es distribueixen els recursos. Una visió des de l'economia, i cap a la pau que es fa cada vegada més imprescindible ja que els governs apliquen polítiques que contribueixen o poden desestabilitzar enormement la mateixa manera que ajudar a disminuir les grans injustícies i desigualtats existents avui al món, i crear paus estructurals duradores.

4. Estudiem identitats
i migracions

En els últims anys, la multiculturalitat i les identitats nacionals, i també les masses de moviments de població, han generat importants debats a tot el món. Des de Palestina fins als moviments humanitaris més importants de les guerres a l'Afganistan, fins a l'actual Síria, les migracions s'estan convertint en una de les fonts importants de les desigualtats mundials. Atès que la identitat és part de l'ésser humà i les migracions de persones, comunitats, idees i mentalitats són fonamentals per al nostre món canviant, és fonamental abordar des d'una perspectiva pacífica i multicultural com els debats contemporanis poden tractar des d'una ètica pacífica a aquesta font rellevant de desigualtats i conflictes mundials.

Ei!

Necessites més informació?

academicadvisor@igualadaschoolofpeace.cat
T.+34 611 053 797