Hannah Arendt: “La força i la violència són oposades a la força real que manté una comunitat de persones unida.”

La pau i el món, avui 2019

Curs d'especialització

La comprensió del món global és una de les dinàmiques essencials de la vida contemporània

Avui en dia, apareixen constantment als mitjans paraules com crisi humanitària, refugiats, genocidi i violència als titulars dels diaris.


Construeix el teu present i el teu futur a l'Escola de Pau i Estudis Globals (Igualada - Barcelona) de la Universitat de Lleida, amb un curs carregat de primeres figures mundials i acadèmics preeminent en aspectes més importants dels estudis per la pau, la governança, la violència política, i la resolució de conflictes, com també la desobediència civil noviolenta, amb pensadors de nivell mundial que t’ajudaran a continuar investigant i aprofundint en el coneixement de la pau, en conflictes nacionals i internacionals, amb idees novedóses que et canviaran la perspectiva.

Alguns temes que es tracten al curs: 1. Construcció de la Pau i teories dels estudis per la pau. 2. Governança i teories de la democràcia. De la Polity a Habermas. 3. Govern Mundial. 4. Les teories de la resistència noviolenta, des de Ghandi fins a Chenoweth. 5. Economia internacional i món global. 6. Migracions, religions, identitats i conflictes. 7. La Guerra Civil Espanyola a Catalunya i el conflicte actual, una analàsi històrica i acadèmica (Viatge als espais de la Batalla de l’Ebre -Corbera, Museu 115 dies, barrancs i trinxeres, etc. 8. La construcció de la pau liberal al món. onstrucció liberal de la pau, l'estat neoliberal, postliberalisme i formació de la pau. 9. Les revolucions àrabs: resistència, revolucions i guerra. 10. El Tirbunal Penal Internacional d’Estrasburg. El dret a la llibertat d’expressió i els drets de les dones i la violència estructural de gènere.
Oliver Richmond, University of Manchester. Un dels 50 acadèmics més citats al món. Veronique Dudouet. Berghof Foundation. Directora Investigació del Thank-tant més important d’estudis per la pau a Europa. Jutge Josep Casadevall, Ex-vicepresident del Tribunal Penal Internacional d’Estrasburg. Representant Andorrà.

Quant de temps dura el curs? De l'1 al 12 de juliol (inclòs el dissabte 6 de juliol). De 9:00 a.m. a les 18:00 p.m (1 hora i 30 min per dinar)

Crèdits: (ECTS) 8 ECTS reconeguts per la Universitat de Lleida de 90 hores de classe - Amb 90 hores lectives (60%) i 60 hores de treball personal de l'alumne (40%) = 150 hores totals. Amb una disertació final.

Quins són els requisits d'entrada? Alumnes que han superat un segon curs de Grau (BA Estudiant a postgrau). També s'acceptaran professionals amb àmplia experiència en zones de conflicte (CV professional en zones de pau i conflicte)

Quins són els requisits d'idioma? Anglès Cambridge Advanced (Des de C Avançat) - Anglès B2 - TOEFL 85 (Si l'alumne no posseeix un certificat anglès, però pot demostrar que ha pres cursos universitaris en aquest nivell requerit, també ho acceptem).

Preu: (ECTS) 500€ en el moment de la inscripció

Títulació: Certificat d'Especialització emès per la Universitat de Lleida.

Ei!

Necessites més informació?

academicadvisor@igualadaschoolofpeace.cat
T.+34 611 053 797