Dilluns 19 de juny, tret de sortida al curs 'La Pau i el Món, avui' amb professors d'alt nivell acadèmic de tot el món

Us volem presentar el curs ‘La Pau i el Món, Avui’ que es porta a terme a Igualada entre el 19 de juny i el 14 de juliol, al Campus Universitari, amb segell de la Universitat de Lleida. Es tracta d’un curs amb professors d’alt nivell acadèmic que versa sobre aspectes de pau, conflictes i estudis globals.

 

El curs posa Igualada al món portant primeres figures internacionals d’aquesta disciplina a casa nostra, i els igualadins, no s´ho poden perdre. Per tant, us animem a què contacteu amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per informar-vos i veure les classes o mòduls a les quals voleu participar, o venir directament a l’aula en l’horari previst (Som molt flexibles). La matrícula es pot fer al moment i el preu és mòdic, o gratuït (consulteu Horari al web). 

De què parlarem:  

Anem des del conflicte català emmarcat en els processos de no-violència, secessionisme i dret a l’autodeterminació, amb Veronique Dudouet, del reconegudíssim Berghoff Institute, experta en no-violència i activista des del cor, a la Kristine Eck, del departament de pau més antic i important del món, Uppsala (Suècia), i el darrer autor i expert en legalitat i dret a l’autoderteminació del nostre conflicte no-violent, Josep Costa, de la UPF.

La conferència inaugural l’oferirà des de Boston, Cynthia Enloe, professora emèrita de Clarck University que probablement ha estat i encara és, des dels anys vuitanta, la principal experta en militarisme i gènere. Una persona trencadora, que ens farà pensar a tots. No us ho podeu perdre.

Parlem també de la història d’un poble que va perdre la seva darrera guerra, i les conseqüències per a la cultura política actual, amb un dels seus màxims experts, Soler Sabater, i amb ell visitarem el museu de la guerra (el poble en runes, fet museu, de Corbera d’Ebre) i la batalla de l’Ebre, del qual n’és el director (no us perdeu l’excursió. Informació i Inscripcions Obertes, escriviu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).  

I també parlem molt de democràcia, i de models de democràcia, des del nostre màxim expert actual en democràcies occidentals, Ferran Requejo, fins a Oliver Richmond, a la cloenda, sens dubte el principal expert actual en ‘democratitzar’ societats de postguerra, vinguts de la UPF i de Manchester. Els acompanyarà la doctora de Cambridge i professora de Manchester, Sandra Poggoda, que ens parlarà de les revolucions àrabs, i la construcció d’aquests postconflictes en processos democratitzadors.

Una altra gran figura i expert orador és el Pare Olivier Poquillon, actualment és el representant de tots els bisbes davant la Unió Europea, però no té aquest càrrec perquè sí, Poquillon va passar quatre anys fent classes a la Universitat de Mossul, durant el conflicte, entre moltes d’altres experiències en societats en guerra per tot el món. Ens parlarà d’identitat religiosa i conflicte armat, és el primer cop que ve a Catalunya, i és brillant. 

I ens en deixem... perquè el curs és de qualitat del primer al darrer professor.

No us el perdeu!