Igualada School of Peace

El curs és grauït per a tots els igualadins que no necessitin crèdits d'universitat.

PROFESSORAT

Kristine Eck UNIVERSITAT D’UPPSALA. PROFESSORA ASSOCIADA

Recerca en l'organització i el comportament dels actors en els conflictes armats.
És professora associada al Departament de la Pau i Conflictes de la Universitat d'Uppsala. Ha estat investigadora a la Universitat d'Oxford, la Universitat de Notre Dame i la Universitat de Copenhaguen. Es va doctorar a la Universitat d'Uppsala l'any 2010.

Karen Brounéus UNIVERSITAT D’UPPSALA. CAP D'ESTUDIS

Psicòloga Clínica, Doctora en Investigació de la Pau i el Conflicte.
Les seves principals àreas de recerca són els processos de reconciliació després dels conflictes armats dins de l'estat.

Véronique Dudouet FUNDACIÓ BERGHOF. DIRECTORA DE PROGRAMES

Recerca en transformació de conflictes Es va unir a l'equip d'investigació Berghof el 2005 i des d'aleshores ha coordinat diversos projectes internacionals sobre la funció dels moviments de resistència/alliberament i organitzacions de la societat civil en la transformació de conflictes.

Ferran Requejo CATEDRÀTIC DE CIÈNCIA POLÍTICA DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA (UPF, BARCELONA)

Director el Grup de Recerca en Teoria Política (GRTP) de la UPF. Ha estat director del programa de doctorat en Political and Social Sciences (UPF, diverses edicions), el Grup de Recerca de Ciència Política i els Màsters Current Democracies: Nationalism, Federalism and Multiculturality i Political Philosophy.

Oliver Poquillon SECRETARI GENERAL DE LA COMISSIÓ DE BISBES EUROPEUS (COMECE)

Responsable de l’equip de conducció del diàleg entre els Bisbes de l’Església Catòlica a Europa i les institucions europees.

Llicenciat en dret internacional. Membre de l’ordre dels Dominicans, sacerdot des de l’any 2001. Ha servit com a expert de la Santa Seu al Consells d’Europa i com a capellà militar als Balcans, Àfrica i l’Oriol Mitjà.

Arcadi Oliveres DOCTOR EN CIÈNCIES ECONÒMIQUES PER LA UAB

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona
Professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la UAB. Expresident de Justícia i Pau. President de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès des de 2007.

Vicent Martínez Guzman DOCTOR EN FILOSOFIA

Professor titular del Departament de filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló.

Doctor Honorífic de la Càtedra Unesco de Filosofia per la Pau Vicepresident de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

Josep Maria Solé i Sabater CATEDRÀTIC EN HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA PER LA UNIVERSITAT DE BARCELONA I LLICENCIAT EN FILOSOFIA

Professor d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya, coordinador general del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre i director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Èlia Susanna i López DIRECTORA DEL MÀSTER SCHOOL OF PEACE AND GLOBAL STUDIES, DEL CAMPUS UNIVERSITARI D'IGUALADA

Especialitzada en estudis de Pau i Resolució de Conflictes.

És professora adjunta d'Estudis d'Art i Humanitats de la UOC i Doctorat a l'Institute of Government and Public Policy (UAB)

Josep Costa PROFESSOR ASSOCIAT I INVESTIGADOR DE L’ÀMBIT DE TEORIA POLÍTICA A LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA

Llicenciat en Dret i DEA en Ciències Polítiques i Socials per la UPF.

Ha estat Visiting Researcher al Centre for Comparative Studies in Race and Ethnicity de la Universitat de Stanford (EUA) i al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen's University (Canadà)

Klaus-Jürgen Nagel PROFESSOR AGREGAT DE CIÈNCIA POLÍTICA A LA UNIVERSITAT POMEU FABRA

Llicenciat en Ciències socials i Història a les universitats de Münster i de Bielefeld.

Va obtenir el Staatsexamen el 1981 (en Història i en Ciències Socials) i posteriorment, el doctorat en Filosofia el 1989. Les seves línies d'investigació són la teoria política i la política comparada.

Oliver Richmond PROFESSOR ESPECIALITZAT EN TEORIA DE LA PAU I EL CONFLICTE A LA MANCHESTER UNIVERSITY

Department of Politics & Humanitarian and Conflict Response Institute.

Actualment està treballant en un llibre sobre la Pau i la Intervenció en el s. XXI. El seu treball més recent ha estat sobre la formació de la Pau i la seva relació amb la formació de l'Estat.

Cynthia Enloe ESCRIPTORA FEMINISTA, TEÒRICA I PROFESSORA A LA CLARK UNIVERSITY

Professora d'Investigació al Departament de Desenvolupament Internacional, Comunitat i Medi Ambient a la Clark University

Especialitzada en les interaccions de feminisme, dones, cultura militaritzada, la guerra, la política i l'economia globalitzada en països com el Japó, l'Iraq, els EUA, la Gran Bretanya, Filipines, Canadà, Xile i Turquia.

Sandra Pogodda PROFESSORA EN ESTUDIS DE PAU I CONFLICTE A LA MANCHESTER UNIVERSITY

Doctorada en relacions internacionals a la Universitat de Cambridge

La seva recerca se centra en els processos de formació de l'Estat en les societats revolucionàries de la regió àrab; moviments de resistència; desafiaments revolucionaris als estudis de pau i conflicte; i estudis de desenvolupament crítics.

David Curran INVESTIGADOR EN MANTENIMENT I CONSTRUCCIÓ DE LA PAU A LA COVENTRY UNIVERSITY

Doctorat en el Departament d'Estudis de Pau, Universitat de Bradford

La seva recerca busca entendre el grau en que les missions de manteniment de la pau internacionals i la consolidació de la pau constitueixen una eina eficaç de resolució de conflictes.